sobota, 3 stycznia 2015

Dinner

Szpinak od zawsze był moim ulubieńcem.


A więc mamy nowy rok, nowe możliwości. Jak już wspomniałam w moich postanowieniach jest schudnąć oraz dobrze się odżywiać. Myślę, że wiele z was ma takie same plany. Nidy jeszcze do tej pory nie umieściłam na blogu czegoś kulinarnego. Tak to właśnie dzisiaj jest ten dzień! ;)A więc dzisiaj mam dla was banalnie prosty"przepis" na szybki obiad. Jego przygotowanie zajmie dosłownie 20 minut. Ma on w sobie niewiele kalorii ale zawiera zdrowe witaminy.

Skład:
(przepis da 2-3 osób)
300 g szpinaku
2-3 łyżki śmietany
ząbek czosnku
3 plasterki sera pleśniowego
2-3 jajka
torebka ryżu
0,5 puszki kukurydzy
sól
pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Ryż zalewamy wodą w garnku, gotujemy przez ok 15-20 minut.
2.Umyty i osuszony szpinak dajemy na patelnię posmarowaną dosłownie 2 kroplami oleju.


3. Gdy szpinak zmniejszy już swoją objętość, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, sól, pieprz oraz śmietanę.



4.Po ugotowaniu ryżu, odcedzamy go od wody i dodajemy do niego kukurydzę i solimy( niewielką ilością soli, ponieważ jest ona niezdrowa)
5. Wbijamy na patelnię jajka. Gdy jedna strona już się zetnie przewracamy na drugą.



6 Teraz wszystko podajemy na talerz, a do szpinaku dodajemy ser.





Smacznego 

XOXO


24 komentarze:

  1. Muszę wypróbować ten przepis, bo uwielbiam szpinak:)


    http://1blacky.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie lubię szpinaku, ale moja mama tak, więc może to kiedyś jej przygotuję :)
    http://swiat-claudi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny post może kiedyś wykorzystam zapraszam na mojego bloga
    http://pastelowa-blog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy post, ja ciągle nie mogę przekonać się do szpinaku :)

    http://paintingandpainting.blogspot.com/?m=1

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajnie to wygląda :)
    http://soelliee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Mmmmm.....ale mi smaka narobiłaś, a teraz zapraszam do mnie (niedawno zaczełam)
    http://styliciekawostyki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie lubilam szpinaku ale po tym przepisie chyba sie przekonam ;)

    Zapraszam: gertrama.blogspot.com
    obserwujemy? Odp u mnie ;*

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy pomysł, raz w restauracji jadłam dobry szpinak, w domu jeszcze nigdy nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo zacne zdjęcia i wpisy :} Sama chiałabym takie robić :}
    http://mojezdjeciaagnieszka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajny przepis
    acresaineingarp.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawy i zrozumiały przepis. Czas spróbować! :)

    www.szymcia-blog.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. Zostałaś nominowana do Liebster Blog Award.Nie mósisz brać w tym udziału, ale jeśli się zdecydujesz to zapraszam do mnie!
    http://claudiainlife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  13. wypróbowałam i powiem Ci, że wyszło w miarę oki :) czekam na kolejny wpis

    http://nikoladrozdzi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  14. Mniam , też tak czasem jem :)
    Zapraszam do mnie
    www.greenpinkandcafe.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. nie przepadam a szpinakiem ale wygląda ciekawie!

    http://juli-ia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  16. Wygląda smacznie, ale ja należę do tej grupy ludzi, którym szpinak nie przypadł do gustu. :)

    http://duo-jessie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  17. Nie lubię szpinaku ale to co ugotowałaś, wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. ja właśnie nie wiem bo wiele osób mówi że nie lubi szpinaku a ja za to uwielbiam <3
    przepysznie to wygląda i z chęcią spóbuję ten przepis :)
    http://karik-karik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  19. nigdy nie lubiłam szpinaku, ale to pysznie wygląda. :D

    co powiesz na wzajemną obserwację? :) Daj znać -> deathbeds19.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  20. Wygląda bardzo apetycznie i zdrowo :)
    Zapraszam do mnie http://emilyyy1.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  21. ja ostatnio robiłam naleśniki ze szpinakiem mniam mniam uwielbiam tą roślinkę <3

    OdpowiedzUsuń