Szpinak od zawsze był moim ulubieńcem.
A więc mamy nowy rok, nowe możliwości. Jak już wspomniałam w moich postanowieniach jest schudnąć oraz dobrze się odżywiać. Myślę, że wiele z was ma takie same plany. Nidy jeszcze do tej pory nie umieściłam na blogu czegoś kulinarnego. Tak to właśnie dzisiaj jest ten dzień! ;)A więc dzisiaj mam dla was banalnie prosty"przepis" na szybki obiad. Jego przygotowanie zajmie dosłownie 20 minut. Ma on w sobie niewiele kalorii ale zawiera zdrowe witaminy.
Skład:
(przepis da 2-3 osób)
300 g szpinaku
2-3 łyżki śmietany
ząbek czosnku
3 plasterki sera pleśniowego
2-3 jajka
torebka ryżu
0,5 puszki kukurydzy
sól
pieprz
A oto jak to zrobić:
1. Ryż zalewamy wodą w garnku, gotujemy przez ok 15-20 minut.
2.Umyty i osuszony szpinak dajemy na patelnię posmarowaną dosłownie 2 kroplami oleju.
3. Gdy szpinak zmniejszy już swoją objętość, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, sól, pieprz oraz śmietanę.
4.Po ugotowaniu ryżu, odcedzamy go od wody i dodajemy do niego kukurydzę i solimy( niewielką ilością soli, ponieważ jest ona niezdrowa)
5. Wbijamy na patelnię jajka. Gdy jedna strona już się zetnie przewracamy na drugą.
6 Teraz wszystko podajemy na talerz, a do szpinaku dodajemy ser.
Smacznego
XOXO
Muszę wypróbować ten przepis, bo uwielbiam szpinak:)
OdpowiedzUsuńhttp://1blacky.blogspot.com/
Nie lubię szpinaku, ale moja mama tak, więc może to kiedyś jej przygotuję :)
OdpowiedzUsuńhttp://swiat-claudi.blogspot.com/
Smakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńniktniewidzi.blogspot.com (KLIKNIJ TUTAJ)
fajny post może kiedyś wykorzystam zapraszam na mojego bloga
OdpowiedzUsuńhttp://pastelowa-blog.blogspot.com/
Ciekawy post, ja ciągle nie mogę przekonać się do szpinaku :)
OdpowiedzUsuńhttp://paintingandpainting.blogspot.com/?m=1
Fajnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńhttp://soelliee.blogspot.com/
Mmmmm.....ale mi smaka narobiłaś, a teraz zapraszam do mnie (niedawno zaczełam)
OdpowiedzUsuńhttp://styliciekawostyki.blogspot.com/
Nigdy nie lubilam szpinaku ale po tym przepisie chyba sie przekonam ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam: gertrama.blogspot.com
obserwujemy? Odp u mnie ;*
Ciekawy pomysł, raz w restauracji jadłam dobry szpinak, w domu jeszcze nigdy nie robiłam.
OdpowiedzUsuńBardzo zacne zdjęcia i wpisy :} Sama chiałabym takie robić :}
OdpowiedzUsuńhttp://mojezdjeciaagnieszka.blogspot.com/
Kocham szpinak ♥
OdpowiedzUsuńKLIK-BLOG
Fajny przepis
OdpowiedzUsuńacresaineingarp.blogspot.com/
Ciekawy i zrozumiały przepis. Czas spróbować! :)
OdpowiedzUsuńwww.szymcia-blog.blogspot.com
Zostałaś nominowana do Liebster Blog Award.Nie mósisz brać w tym udziału, ale jeśli się zdecydujesz to zapraszam do mnie!
OdpowiedzUsuńhttp://claudiainlife.blogspot.com/
wypróbowałam i powiem Ci, że wyszło w miarę oki :) czekam na kolejny wpis
OdpowiedzUsuńhttp://nikoladrozdzi.blogspot.com/
Ja uwielbiam szpinak ;)
OdpowiedzUsuńJulajulia.blogspot.com.
Mniam , też tak czasem jem :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie
www.greenpinkandcafe.blogspot.com
nie przepadam a szpinakiem ale wygląda ciekawie!
OdpowiedzUsuńhttp://juli-ia.blogspot.com
Wygląda smacznie, ale ja należę do tej grupy ludzi, którym szpinak nie przypadł do gustu. :)
OdpowiedzUsuńhttp://duo-jessie.blogspot.com
Nie lubię szpinaku ale to co ugotowałaś, wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńja właśnie nie wiem bo wiele osób mówi że nie lubi szpinaku a ja za to uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńprzepysznie to wygląda i z chęcią spóbuję ten przepis :)
http://karik-karik.blogspot.com/
nigdy nie lubiłam szpinaku, ale to pysznie wygląda. :D
OdpowiedzUsuńco powiesz na wzajemną obserwację? :) Daj znać -> deathbeds19.blogspot.com
Wygląda bardzo apetycznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://emilyyy1.blogspot.com/
ja ostatnio robiłam naleśniki ze szpinakiem mniam mniam uwielbiam tą roślinkę <3
OdpowiedzUsuń